Aannamebeleid en aanmelden

Alle kinderen zijn welkom op onze school. Wel is het voor ons belangrijk dat wij de juiste zorg aan uw kind kunnen bieden. Sommige kinderen hebben hele speciale zorg nodig. Heeft uw kind die speciale zorg nodig dan gaan wij altijd in gesprek om te kijken of we deze zorg kunnen verlenen. Lukt dit niet, dan gaan we samen kijken naar de beste oplossing.

Uw kind is drie jaar

U kunt dan een afspraak maken voor een rondleiding (en eventueel meteen de aanmelding). U krijgt dan alles over onze school te horen. Heeft u uw keuze gemaakt dan wordt u kind aangemeld op onze school. Dat kan gelijk na afloop van de rondleiding, maar ook op een later tijdstip. Ongeveer 2 à 3 maanden voordat uw kind 4 jaar wordt, krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek. In dit gesprek zullen we u wat vragen stellen rondom de ontwikkeling van uw kind. Op die manier kunnen wij als school al een beetje een beeld krijgen van de kinderen die naar onze school komen. Dit is voor ons heel fijn bij de verdeling van de leerlingen over de verschillende kleutergroepen.
Na het intakegesprek delen wij uw kind in en zal de nieuwe juf 6 weken voor de vierde verjaardag een uitnodiging opsturen om 3 dagdelen te komen wennen voor de vierde verjaardag. De eerste echte schooldag van uw kind zal de eerste schooldag na zijn of haar vierde verjaardag zijn.

Uw kind komt van een andere school

Als kinderen van een andere school komen, nemen we altijd contact op met die school. We willen graag weten hoe het kind daar gewerkt heeft en of het kind extra zorg nodig heeft. Bij plaatsing in welk leerjaar uw kind komt, volgen wij altijd het advies op van de vorige school.

Aanmelden

Indien u op zoek bent naar een geschikte basisschool voor uw kind(eren), dan kunt u op deze website veel informatie over onze school vinden. In het bijzonder verwijzen we naar ‘schoolgids’ en ‘schoolkalender’.
Door middel van onderstaand formulier kunt u kenbaar maken of u eventueel uw kind op onze school wilt aanmelden. Er wordt dan met u contact opgenomen voor een afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken, tel. 076-5874742. Tijdens de afspraak krijgt u alles over de school te horen, een rondleiding en is er voor u de gelegenheid tot het stellen van vragen. Zo krijgt u een goede indruk van onze school.

Graag tot ziens op KBS John F Kennedy!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.